• Verzending naar NL, BE en DL
  • Black Friday week! Elke dag nieuwe aanbiedingen!
  • I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 10-12 weer in behandeling genomen!

Meetinstructies


Het juist meten van de pols- of halsomtrek is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het nieuwe product past. Let erop dat je nooit een oude armband of halsband opmeet, omdat hierbij makkelijk een fout gemaakt kan worden met het meten. De omtrek die jij opgeeft, is de maat die ik aanhoud en ik kan geen rekening houden met een eventuele afwijking. De meting dient altijd op de pols of de hond zelf worden gemeten. Het makkelijkste om te gebruiken voor het juist meten is een meetlint of een touwtje.

 

Twijfel je of je goed meet? Neem gerust contact op zodat ik met je mee kan kijken d.m.v. foto's of filmpjes!

Polsomtrek

Sla de meetlint om de pols heen en bepaal waar de armband moet blijven zitten. Lees het punt af waar het begin van de meetlint het lint weer raakt. Mocht je met een touwtje werken; doe dan precies hetzelfde en meet het touwtje op met een rolmaat. Voor armbanden die over de hand heen geschoven moeten worden (met een stopper), dien je rekening te houden met de volgende afwijkingen:

- Strakke armband: + 1,5 cm

- Normale armband: + 2 cm

- Losse armband: + 3 cm


Halsomtrek

Belangrijk om te weten is waar je precies moet meten bij de hond, omdat de nek nogal lang kan zijn. Wat kan helpen is het omdoen van een reeds aanwezige halsband. Deze moet vlak voor de schouderbladen komen de vallen. Zorg dat er tussen het meetlint of het touw ongeveer 1 vinger tussen past, zodat de halsband niet te strak komt te zitten*. Lees het punt af waar het begin van de meetlint het lint weer raakt. Mocht je met een touwtje werken; doe dan precies hetzelfde en meet het touwtje op met een rolmaat. 

Mocht je kiezen voor een half-check halsband, dan is het ook belangrijk om te meten wat de omtrek van de kop is, zodat je zeker weet dat je de halsband om kan doen. Deze maat kan zelfs 5-8cm groter zijn dan de halsomtrek.

! LET OP ! Controleer met de gemeten omtrek of de halsband niet over de kop terug kan glijden (geldt niet voor half-check halsbanden waarbij dit uiteraard wel moet kunnen). Om ook hier zeker van te zijn kun je voor de zekerheid de omtrek van de kop ook opmeten.

 

*Voor anti-tekenbanden geldt deze zin niet, daarbij móet de halsband strakker om de nek zitten i.v.m. de werking van de kralen.