Verzending naar NL, BE en DL

Veelgestelde vragen


Materiaal

Welk materiaal wordt er gebruikt?

De producten van ParaDaan zijn allen met de hand gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van paracord. Dit is een nylon koord dat uit een kern van meerdere draden bestaat. Paracord is heel stevig touw en is te verkrijgen in verschillende diktes en kleuren. Het heeft een prettige structuur en is erg flexibel. Paracord is goed bestand tegen slijtage, waardoor de producten lang meegaan. Daarnaast kan paracord ook goed schoongemaakt worden en mag het nat worden. Het is dus weersbestendig én het is bestand tegen de tanden en trekkracht van onze furry friends. De meeste producten worden gemaakt van paracord type 3 (+/- 4mm dik).

 

Halsbanden

Halsbanden worden op maat gemaakt. Het is daarom belangrijk om de juiste halsomtrek op te meten en aan ons door te geven. Voor halsbanden worden verschillende sluitingen gebruikt. Deze sluitingen zijn van hoge kwaliteit, licht van gewicht en zijn geschikt voor honden halsbanden door de hoge breeksterkte. Dit houdt in dat er veel kracht op de sluiting mag komen te staan, voordat deze kan breken. Overzicht:

  • Buckle/klik-sluiting: minimaal 137-196 kg
  • Half-check touw: minimaal 247 kg
  • Half-check RVS ketting: minimaal 300-350 kg
  • Verstelbare adapter: minimaal 340-454 kg

 

Hondenriemen

Hondenriemen kunnen ook op maat worden gemaakt. Standaard worden deze geleverd in 1,20meter. Riemen hebben een musketonhaak zodat deze vastgeklikt kan worden aan de halsband. Deze hebben een minimale breeksterkte van 166 kg.

 

Welke keuzes heb ik?

ParaDaan biedt een vast assortiment aan en een 'customized' assortiment. Producten die op maat en naar wens worden gemaakt, kun je dus geheel zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren (kleurenpallets) en patronen (patronen). Bij elk product staan opmerkingenvelden als je kunt kiezen voor een bepaalde kleur. Hier staat dan bijvoorbeeld  'gewenste kleur 1'. Hier kun je dan ook zien hoeveel kleuren je maximaal kunt kiezen.

 

Bestelling, verzending en levering

Hoe plaats ik een bestelling?

Een bestelling kun je plaatsen via de webshop. Hier kun je een keuze maken welke variant je wilt hebben en kun je aangeven welke kleuren je wilt. Deze kleuren vind je bij de kleurenpallets. Bij halsbanden en armbanden is het aangeven van de hals- of polsomtrek nodig.

Zodra de bestelling binnen is, ontvang je een factuur.

 

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Het maken van een bestelling op maat kost natuurlijk wat tijd. Daarom kun je het beste rekening houden met de volgende tijden:

- Sleutelhangers: gemiddeld 3 werkdagen
- Armbanden, halsbanden, riemen, fleece producten: 7-10 werkdagen
- Customized producten: 10-20 werkdagen
- Producten uit de voorraad: de volgende dag verzonden
- Overige producten: 7-10 werkdagen

Zodra de bestelling klaar is, krijg je een berichtje. 

Heb je een spoed aanvraag? Neem dan contact op via e-mail info@paradaan.com of stuur een WhatsApp bericht naar +31645553972.

 

Hoe kan ik mijn bestelling in ontvangst nemen?

Er zijn twee opties. Een bestelling kan worden opgehaald zodra deze klaar is of kan worden verzonden. Deze keuze is geheel aan jou. Verzending binnen Nederland is afhankelijk van het gewicht van het product. Je krijgt verschillende verzenders aangeboden. Een bestelling boven de €50,- wordt gratis verzonden. Als je de bestelling op komt halen, is het natuurlijk ook gratis. 

 

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Je kunt op meerdere manieren betalen. Zo kun je kiezen voor direct betalen via iDeal, Paypal, ApplePay, Creditcard of betalen op factuur. Zodra de bestelling binnen is, gaan de werkdagen, zoals hierboven benoemd, in. Je ontvangt bericht zodra de betaling binnen is. 

 

Retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Heb je iets besteld, maar is het toch niet wat je ervan had verwacht? Jammer, maar als klant kun je uiteraard gebruik maken van het herroepingsrecht. Je kunt binnen 14 dagen, startend op de dag na ontvangst van het product, de bestelling retourneren. Je dient wel zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Ook dient het product ongebruikt en onbeschadigd te zijn. Het retourneren van het product is geheel op jouw eigen kosten. Wil je het product retourneren? Meld dat dan op de pagina Retourneren en vul het retourformulier in. Volg ook het stappenplan dat daar is beschreven. Zodra het product bij mij binnen is, wordt het bedrag van de bestelling binnen 5 werkdagen teruggestort op jouw rekening. Let op: op maat gemaakte artikelen kunnen NIET worden geretourneerd!

 

Op maat gemaakte producten

Kan ik op maat gemaakte bestellingen retourneren?

Op maat gemaakte producten vallen niet onder de wet 'kopen op afstand'. Het is daarom in principe niet mogelijk om het product te retourneren, omdat wij deze (waarschijnlijk) niet meer kunnen verkopen. Wel biedt ParaDaan een speciale service aan. Mocht het zo zijn dat de halsband of armband te groot is omdat je toch per ongeluk verkeerd hebt gemeten, dan kun je de halsband of armband éénmalig terugsturen met de juiste hals- of polsomtrek en verkleinen wij deze. De kosten van het terugsturen zijn voor eigen rekening. Als de halsband of armband dan klaar is, sturen wij hem weer terug en dat bedrag is voor onze rekening.

Indien er sprake is van een fabricagefout, kan het uiteraard wel. Neem voor vragen contact op met info@paradaan.com.

 

Hoe meet ik mijn polsomtrek?

Om de juiste polsmaat door te geven, is het verstandig om van te voren deze maat op te meten. Bij armbanden met een klik-sluiting, is alleen de polsomtrek voldoende. Voor het juist meten van de polsomtrek kijk je bij de meetinstructies.

 

Hoe meet ik de halsomtrek van mijn hond?

Om de juiste halsomtrek door te geven, is het verstandig om van te voren deze maat op te meten. Hoe dit precies moet vind je terug bij de meetinstructies.