Bekijk hieronder de diverse behandelingen

Massagebehandelingen

Massage

Tijdens massage richt ik me op de fascia in het lichaam van jouw hond. Ik kijk hierbij naar diverse 'lijnen' die in het lichaam lopen en kijk in welke lijn er een disbalans is. Ik begin hierbij met een basisbehandeling om te achterhalen waar zich een 'probleem' bevindt. Door het hele lichaam af te gaan, kom ik te weten welke lijn meer aandacht nodig heeft. Deze lijn ga ik dan behandelen. Hoe lang het duurt en of er direct na 1 behandeling al verschil zichtbaar is, hangt af van de aard van het probleem en de reactie van jouw hond. Vaak zien we dat de hond het in het begin spannend vindt, maar zich langzaam weet te ontspannen, waardoor de behandeling natuurlijk meer effect heeft. Het kan ook nodig zijn om meerdere behandelingen uit te voeren. Daar kijken we uiteraard samen naar!

Guasha

Tijdens een behandeling kan ik ervoor kiezen om over te schakelen op de Guasha methode. Dit is een schraaptechniek met behulp van een jade steen. Het voordeel van Guasha kan zijn dat de hond het minder spannend vind en dus makkelijker kan ontspannen en zijn spieren kan loslaten. Het ziet er misschien wat raar uit, maar ook deze techniek zorgt ervoor dat de fascia gaat ontspannen. Guasha hoort geen pijn te doen.

Mobiliseren/stretchen

Soms kunnen er op meerdere plekken een disbalans zijn, waardoor het niet helemaal duidelijk is waar de prioriteit gelegd dient te worden. Om dit uit te zoeken, pas ik de stretch techniek toe. Dit geeft mij nóg meer informatie over de diverse lijnen in het lichaam en welke lijn de meeste disbalans geeft. Daarnaast kan stretchen erin bijdragen dat de hond meer besef krijgt over het lichaam en bepaalde bewegingen weer kan 'programmeren'. Daardoor zorgt het voor een betere balans en coördinatie en een betere houding.