Massage voor jouw hond!

Welkom bij ParaDaan's hondenmassage!

Op deze pagina lees je meer informatie over de diverse behandelingen en wanneer het toegepast kan worden. Ook kun je hier een afspraak maken.

Afspraak maken
1 van 3

Voor wie is de massage bedoeld?

De behandelingen kunnen worden toegepast bij elke hond. Met of zonder problemen. Massage heeft invloed op meerdere factoren in het lichaam en niet elke hond hoeft ook daadwerkelijk pijn aan te geven.

Wat doe ik tijdens een behandeling?

De behandeling bestaat uit de CMFR-techniek. CMFR staat voor Canine Myofascia Release. Dit betekent dat ik de focus leg op fascia: het bindweefsel. Fascia is een heel netwerk dat in verbinding staat met het zenuwstelsel, spieren, botten en organen in het hele lichaam. Het is het grootste orgaan in het lichaam en vaak ook de bron van veel klachten.

Door toepassing van verschillende massagetechnieken en het zetten van drukpunten, gaat het fascia weer functioneren waar het voor bedoeld was. Zo kunnen we vaak na één behandeling al verbetering zien en/of voelen. Het kan nodig zijn om behandelingen te herhalen om optimaal resultaat te behalen. Dit is afhankelijk van de aard van de klacht, de reactie van de hond en hoe lang de behandeling heeft kunnen duren.

Gedurende de behandeling kijk ik naar de reactie van de hond. Zowel tijdens mijn behandeling, als daarvoor én daarna. We willen voorkomen dat hij/zij meer stress krijgt en ik zal daarom goed kijken naar de grens die je hond stelt. Deze zal ik dan uiteraard te allen tijden respecteren.

Ik wil een afspraak!

Heeft jouw trouwe viervoeter hulp nodig?

 • Een behandeling kan worden ingezet bij

  - Herstel na operaties

  - Gedragsproblemen

  - Bewegingsproblemen

  - Stress, fysiek of mentaal trauma

  - Nek- en/of rugklachten

  - Ondersteuning van dierenarts behandeling

  - Ouderdom

  - Sport

 • Een behandeling kan bijdragen in

  - Plezier

  - Rust

  - Gedrag (denk aan angst, agressie of hyperactiviteit)

  - Pijnverlichting

  - Herstel

  - Stressniveau

  - Het algehele welzijn van je hond

1 van 2

Praktische informatie

Bij voorkeur kom ik bij jullie op locatie. Dit is voor de hond de meest vertrouwde omgeving en zal daarom zorgen voor de minste stress. Het is aan jou om te bepalen waar jouw hond de minste stress ervaart.

De behandeling duurt gemiddeld 40-60 minuten. Dit is afhankelijk van de samenwerking met jouw hond en natuurlijke de grootte van jouw hond. De eerste behandeling kan soms wat langer duren. Het is belangrijk dat ik het vertrouwen van jouw hond krijg en dat ik de oorzaak kan onderzoeken.

Mijn werkgebied is voornamelijk in en rondom Den Bosch, Noord-Brabant. Uiteraard zijn andere locaties, in overleg, ook mogelijk.

Let op: hondenmassage is géén vervanging van een dierenartsbezoek. Bij serieuze pijnklachten is het advies om eerst contact op te nemen met de eigen dierenarts. Daarnaast kan het altijd voorkomen dat blijkt dat er een onderliggende oorzaak is van de klachten die je hond ervaart. Mocht een behandeling niet baten, kan ik adviseren om een bezoek te brengen aan een dierenarts of een andere specialist.

 • Paraveterinair

 • Hondenmasseur CMFR

Kwaliteit en zekerheid

 • CAT - Collectief Alternatieve Therapeuten

 • GAT - Geschillen Alternatieve Therapeuten

1 van 3

Sinds begin april 2024 ben ik officieel erkend als CAT-therapeut: ik ben aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging voor alternatieve therapeuten. Ik heb daardoor ook de bijbehorende beroeps-, product- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl